Comanda rapid

Cehia

Transport rutier Cehia

Transport International Cehia

Transport Marfa Cehia

Cargo Cehia

vamuire (import Cehia

export Cehia

tranzit) Cehia

depozitare Cehia

distributie Cehia

impachetare Cehia

asigurare suplimentara marfa Cehia

Rutier marfa Cehia

camioane cu remorca Cehia

camioane echipate ADR Cehia

semiremorca Cehia

camioane Jumbo Cehia

agabaritice Cehia

semiremorca pentru transportul de autoturisme Cehia

izoterme Cehia

dube termoking Cehia

semiremorci dube Cehia

Logikair
SC LogikAir SRL
+40 213.107.174
0724004769
http://www.logikair.ro
Alege
Logikair Cargo
de restul ne ocupam noi

LOGIKAIR CARGO SRL - este o companie privata cu capital integral romanesc, specializata in asigurarea transportului international maritim, aerian si rutier de marfuri, precum si servicii conexe acestora precum operatiuni de vamuire (import, export, tranzit), depozitare, distributie, impachetare, asigurare suplimentara marfa, etc. Calitatea serviciilor, costurile minime, promptitudinea si profesionalismul echipei noastre va ofera solutia optima pentru marfurile Dvs.

Cehia

Detalii:Informatii Generale

Praga este una dintre cele mai populare destinatii in Europa de Est, daca nu in intreaga Europa. Majoritatea autostrazilor nu sunt aglomerate si sunt ideale pentru un circuit turistic in zona rurala a Cehiei si in drum spre Germania.Conditii de intrare si regim de sedere
Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Cehiei in baza cartii de identitate sau a pasaportului valabil care atesta nationalitatea si pot rezida pe teritoriul acestui stat pentru o perioada de pana la 3 luni fara nici o conditionare sau formalitati, alta decat cea de a detine o carte de identitate/pasaport valabile.
Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare si sedere prevazute de legislatia nationala din Republica Ceha, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile cehe:
Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe ( www.mzv.cz )
Ambasada Republicii Cehia la Bucuresti ( www.mzv.cz/bucharest )
Pentru a preintampina eventuale dificultati se recomanda cetatenilor romani ca in primul semestru al anului in curs sa aiba asupra lor pasaportul, pe durata deplasarii in spatiul Uniunii Europene.
Amenintari teroriste
Cehia nu a suferit atacuri teroriste directe pe teritoriul national, insa dupa atentatele teroriste de la Madrid (11 martie 2004) si de la Londra (7 iulie 2005), autoritatile tuturor statelor europene au instituit o stare de alerta preventiva, menita a semnala eventuala repetare a unor astfel de atentate.
Cetatenilor romani care calatoresc in Cehia li se recomanda sa urmareasca in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile cehe si sa acceseze periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe (www.mae.ro).
Siguranta si criminalitate
Cehia este o tara sigura din punctul de vedere al criminalitatii. Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).
Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. In cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei. Pentru iesirile in orase, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a oficiului consular roman cel mai apropiat:
Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei din Praga
In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor cehe, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:
112 - servicii de urgenta
158 - politieSe recomanda, de asemenea, sesizarea oficiului consular roman, care poate acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege.


Inchirieri auto - Cerinte

Pentru a inchiria o masina, trebuie sa ai cel putin 21 ani (varsta minima putand varia in functie de categoria masinii) si sa detii carnet de conducere de cel putin 1 an. Soferilor sub 25 de ani este posibil sa li se impuna o suprataxa pentru "sofer tanar". In unele cazuri, exista o limita maxima de varsta de 75 ani. Centurile de siguranta sunt obligatorii si copii trebuie sa aiba cel putin 12 ani pentru a sta pe locul din fata.

Sistemul medical
Asigurarea medicala este obligatorie in Cehia. Recomandam tuturor cetatenilor romani care calatoresc in Cehia sa incheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga durata a deplasarii. Incheierea politelor de asigurare trebuie facuta in Romania, neexistand posibilitatea incheierii lor in Cehia.
In cazul in care sunt necesare servicii medicale, trebuie luata in primul rand legatura cu agentul sau partenerul ceh al societatii de asigurari care a incheiat polita. Acesta va indica unitatea sau unitatile medicale care pot furniza serviciile medicale pe baza politei de asigurare. Serviciile medicale sunt prestate in conformitate cu clauzele prevazute in polita de asigurare. Serviciile medicale suplimentare, neacoperite de polita de asigurare, vor fi achitate in mod individual de beneficiar.
Conditii privind traficul auto
In Cehia, circulatia auto se efectueaza pe partea dreapta a drumului. Starea generala a drumurilor si infrastructurii este buna. Parcarea este permisa numai in locuri rezervate, contra cost, iar tichetele trebuie afisate la vedere in interiroul masinii. Circulatia autovehiculelor pe drumurile publice este permisa numai cu folosirea centurilor de siguranta si aprinderea fazei scurte a farurilor care, de la data de 1 iulie 2006, a devenit obligatorie pe tot timpul anului, atat in localitati, cat si in afara acestora. Functioneaza sistemul prioritatii de dreapta. Limitele de viteza admise: in localitati - 50 km/ora; in afara localitatilor - 90 km/ora; autostrazi - 130 km/ora. Depasirea limitelor de viteza poate atrage aplicarea unor amenzi de pana la 500 de euro si suspendarea permisului de conducere.
Taxele pentru autostrazi se platesc sub forma tichetelor de autostrada, care se pot cumpara de la statiile de benzina. Valabilitatea tichetelor poate fi de 1 an (pret: 800 Kc), 30 de zile (pret: 200 Kc) sau 10 zile (pret: 100 Kc).
Pe teritoriul Republicii Cehe este interzisa utilizarea aparatelor antiradar. Utilizarea lor constituie contraventie si se penalizeaza cu amenda de 2 000 coroane cehe, care reprezinta echivalentul a aproximativ 85 Euro.
Permisul de conducere
Permisul de conducere romanesc este valabil in Cehia o perioada de 90 de zile de la data intrarii. Cetatenii romani care isi stabilesc domiciliul in Cehia pot sa solicite preschimbarea permisului romanesc si obtinerea unui permis ceh.
Informatii pentru cazurile de accident de circulatie
In caz de accident usor, notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si ale societatii de asigurare a acestuia. Daca in urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii de asigurari din Cehia.
Fiecare polita de asigurare medicala emisa de o societate de asigurare autorizata din Romania are inscris pe ea un numar de telefon la care se raspunde in regim de permanenta.
Apelati numarul de telefon inscris pe polita si urmati toate indrumarile ce va sunt adresate.
Pastrati documentele de plata pana la inapoierea in tara pentru a le prezenta societatii de asigurare.
In cazul producerii de accidente de circulatie care cauzeaza decesul unui cetatean roman, autoritatile locale procedeaza la intocmirea formalitatilor necesare, inclusiv eliberarea certificatului de deces si informeaza Ambasada Romaniei. Pentru repatrierea corpului neinsufletit, familia persoanei decedate trebuie sa se apeleze la o firma specializata din Cehia sau din Romania. Firma in cauza se va ocupa de obtinerea tuturor avizelor necesare transportului. Ambasada dispune de evidente si coordonate de contact ale unor societati de pompe funebre care pot interveni in astfel de cazuri.
Numerele telefonice apelabile in caz de urgenta:
112 - Urgenta158 - Politia

Limite de viteza

Limitele de viteza in Cehia sunt urmatoarele: Oras 60 km/h Drum Deschis 90 km/h Autostrada 130 km/h

Reguli ale drumului

Se circula pe partea dreapta si depasirea se face pe partea stanga. Totusi, tramvaiele se depasesc pe partea dreapta.

Benzina

Majoritatea statiilor de benzina sunt plasate la periferia orasului. Praga are putine statii de benzina, asa ca fa-ti plinul pe autostrazile din afara orasului. Statiile de pe autostrazile de mare viteza sunt deschise 24h.

Taxe de intrare pe autostrada

Masinile trebuie sa aiba un tichet de taxare pentru a circula pe autostrazile de mare viteza. Acest tichet costa aproximativ 27USD si se lipeste in coltul din dreapta sus al parbrizului. Masinile inchiriate in Cehia vor avea acest tichet pe parbriz.

Parcarea

In Praga, parcarea la "automate" cu o linie verde au o limita maxima de 6h si cele cu linie portocalie o limita de 2h. Parcarea pe strada se face exclusiv in partea dreapta, cu exceptia strazilor cu senc unic.

Reglementari vamale
Regulamentul vamal ceh contine reglementari similare cu ale celorlalte tari membre ale Uniunii Europene. Este permisa introducerea, fara plata taxelor vamale, a bunurilor de folosinta personala, constatate de catre functionarul vamal ca nu sunt destinate unor scopuri comerciale.
Limitele cantitative pentru anumite produse sunt: 200 de tigari sau 100 de tigari de foi sau 50 trabucuri sau 250 grame tutun; 1 litru spirt; 2 litri de vin, 50 grame de parfum.
Este interzisa scoaterea din Cehia a obiectelor de arta si cultura, fara a fi insotite de un certificat de achizitie si un permis de export eliberat de Muzeul National sau de Galeriile de Arta. Este interzisa introducerea pe teritoriul Cehiei a substantelor toxice si psihotrope. Este permis importul si exportul de valuta sau titluri de valoare, fara declaratie vamala, in limita a 10.000 euro.
Utilizarea cartilor de credit
In Cehia exista un sistem bine dezvoltat si o retea puternica de ATM-uri. Se accepta plata cu carti de credit la cvasi-totalitatea magazinelor, restaurantelor, statiilor de benzina.
Regimul animalelor de companie
La intrarea pe teritoriul Cehiei cu animale de companie trebuie prezentat certificatul veterinar, emis cu cel mult trei zile inaintea intrarii, care sa faca dovada vaccinarii antirabice.

Capitala Praga
Limba oficiala ceha
Moneda coroana
Suprafata 78.866 km2
Populatie 10.501.197
Extensie internet .cz
Prefix tara +420
Nume Republica Cehia
Orase principale Liberec, Brno, Plzen, Ostrava
Fus orar UTC +1 / UTC +2

Transport international in tarile:

Echipa Logikair Cargo va ofera solutii de TRANSPORT RUTIER personalizate, adaptate nevoilor clientilor nostri, pe o piata in continua expansiune.

Cehia

Transport rutier Cehia

Transport International Cehia

Transport Marfa Cehia

Cargo Cehia

vamuire (import Cehia

export Cehia

tranzit) Cehia

depozitare Cehia

distributie Cehia

impachetare Cehia

asigurare suplimentara marfa Cehia

Rutier marfa Cehia

camioane cu remorca Cehia

camioane echipate ADR Cehia

semiremorca Cehia

camioane Jumbo Cehia

agabaritice Cehia

semiremorca pentru transportul de autoturisme Cehia

izoterme Cehia

dube termoking Cehia

semiremorci dube Cehia


  Transport marfa Liberec | Transport marfa Brno | Transport marfa Plzen | Transport marfa Ostrava |