Comanda rapid

Bulgaria

Transport rutier Bulgaria

Transport International Bulgaria

Transport Marfa Bulgaria

Cargo Bulgaria

vamuire (import Bulgaria

export Bulgaria

tranzit) Bulgaria

depozitare Bulgaria

distributie Bulgaria

impachetare Bulgaria

asigurare suplimentara marfa Bulgaria

Rutier marfa Bulgaria

camioane cu remorca Bulgaria

camioane echipate ADR Bulgaria

semiremorca Bulgaria

camioane Jumbo Bulgaria

agabaritice Bulgaria

semiremorca pentru transportul de autoturisme Bulgaria

izoterme Bulgaria

dube termoking Bulgaria

semiremorci dube Bulgaria

Logikair
SC LogikAir SRL
+40 213.107.174
0724004769
http://www.logikair.ro
Alege
Logikair Cargo
de restul ne ocupam noi

LOGIKAIR CARGO SRL - este o companie privata cu capital integral romanesc, specializata in asigurarea transportului international maritim, aerian si rutier de marfuri, precum si servicii conexe acestora precum operatiuni de vamuire (import, export, tranzit), depozitare, distributie, impachetare, asigurare suplimentara marfa, etc. Calitatea serviciilor, costurile minime, promptitudinea si profesionalismul echipei noastre va ofera solutia optima pentru marfurile Dvs.

Bulgaria

Detalii:Informatii Generale

Sunt peste 8000 mile de sosea ce leaga marile orase ale Bulgaria si calitatea acestor sosele este in general buna. De indata ce te abati de la marile sosele, se intra intr-o serie de drumuri mai mici intre orase. Trecerea dintr-o parte in alta a Bulgariei dureaza cam 6h.

Conditii de intrare si regim de sedere

Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Bulgariei in baza cartii de identitate sau a pasaportului valabil care atesta nationalitatea si pot rezida pe teritoriul acestui stat pentru o perioada de pana la 3 luni fara nici o conditionare sau formalitati, alta decat cea de a detine o carte de identitate/pasaport valabile.

Pentru verificarea conditiilor privind intrarea si stabilirea pe teritoriul Bulgariei, recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile bulgare:

- Ministerul Afacerilor Externe al Bulgariei

- Ambasada Bulgariei la Bucuresti

Pentru a preintampina eventuale dificultati se recomanda cetatenilor romani ca in primul semestru al anului in curs sa aiba asupra lor pasaportul, pe durata deplasarii in spatiul Uniunii Europene.


Amenintari teroriste

Bulgaria nu a suferit atacuri teroriste directe pe teritoriul national.

Dupa atentatele teroriste de la Madrid (11 martie 2004) si de la Londra (7 iulie 2005), autoritatile tuturor statelor europene au instituit o stare de alerta preventiva, menita a semnala eventuala aparitie sau repetare a unor astfel de atentate pe teritoriul lor national.

Cetatenilor romani care calatoresc in Bulgaria li se recomanda sa urmareasca in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile bulgare si sa acceseze periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe.


Siguranta si criminalitate

Bulgaria este o tara cu un nivel mediu al criminalitatii. Infractiuni de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).

S-au semnalat cazuri de incidente violente armate, in locuri publice din Sofia, atribuite organizatiilor de crima organizata. S-au semnalat, de asemenea, cazuri de agresiune si furt de autovehicule pe soselele nationale. Recomandam ca deplasarile cu autoturismele sa se efectueze numai pe timpul zilei si pe artere rutiere principale (drumuri europene si autostrazi).

In trecut, s-au semnalat cazuri in care echipaje false de politie, costumate in salopete negre, cu cagule si inarmate, deplasandu-se cu autoturisme cu girofar dar care nu au culoarea specifica celei a politiei, au semnalizat pentru oprirea autovehiculelor straine, dupa care au procedat la jefuirea calatorilor si furtul autoturismului. Daca exista suspiciuni in astfel de situatii, se recomanda evitarea opririi si deplasarea pana la cel mai apropiat post fix sau mobil de politie, pentru relatarea situatiei si solicitarea de sprijin.

Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. In cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei. Pentru iesirile in orase, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).

In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a oficiului consular roman cel mai apropiat:

- Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei din Sofia

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor bulgare, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:

112 - servicii de urgenta

166 - politie

160 - pompieri

150 - salvarea

Se recomanda, de asemenea, sesizarea oficiului consular roman, care pot acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege.


Sistemul medical

Asigurarea medicala este obligatorie in Bulgaria. Recomandam tuturor cetatenilor romani care calatoresc in Bulgaria sa incheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga durata a deplasarii. Incheierea politelor de asigurare trebuie facuta in Romania, neexistand posibilitatea incheierii lor in Bulgaria.

In cazul in care sunt necesare servicii medicale, trebuie luata in primul rand legatura cu agentul sau partenerul bulgar al societatii de asigurari care a incheiat polita. Acesta va indica unitatea sau unitatile medicale care pot furniza serviciile medicale pe baza politei de asigurare. Serviciile medicale sunt prestate in conformitate cu clauzele prevazute in polita de asigurare. Serviciile medicale suplimentare, neacoperite de polita de asigurare, vor fi achitate in mod individual de beneficiar.Reguli ale drumului

Se circula pe partea dreapta si limitele de viteza sunt strict urmarite de politie. Tramvaiele au intotdeauna prioritate si pietonii au prioritate pe trecerile de pieton marcate (zebra).


Conditii privind traficul auto

Toate reglementarile privind circulatia pe drumurile publice sunt similare cu cele romanesti in domeniu. Este obligatorie folosirea centurii de siguranta si este interzisa utilizarea telefoanelor mobile de catre sofer, in timpul deplasarii cu autoturismul.

Plata utilizarii drumurilor publice se efectueaza la intrarea pe teritoriul Bulgariei, existand un sistem similar vignetei romanesti. Sunt necesare cartea verde a autoturismului, talon de inmatriculare si permisul de conducere.

In marile orase exista parcari amenajate, prevazute cu aparate de taxare si/sau personal de paza si de incasare a taxelor de parcaj. In cazul parcarii neregulamentare sau unde aceasta manevra este interzisa, este posibila tractarea de catre autoritati a autoturismului la un parcaj special, de unde poate fi recuperat numai dupa perceperea taxelor aferente.

In Republica Bulgaria nu este permisa folosirea aparatelor sau dispozitivelor antiradar; folosirea acestora constituie contraventie si se pedepseste cu amenda.


Permisul de conducere

Permisul de conducere romanesc este valabil in Bulgaria o perioada de 30 de zile de la data intrarii.


Informatii pentru cazurile de accident de circulatie

In caz de accident usor, notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si ale societatii de asigurare a acestuia. Daca in urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii de asigurari din Bulgaria.

Fiecare polita de asigurare emisa de o societate de asigurare autorizata din Romania are inscris pe ea un numar de telefon la care se raspunde in regim de permanenta.
Apelati numarul de telefon inscris pe polita si urmati toate indrumarile ce va sunt adresate.
Pastrati documentele de plata pana la inapoierea in tara pentru a le prezenta societatii de asigurare.

In cazul producerii de accidente de circulatie care cauzeaza decesul unui cetatean roman, autoritatile locale procedeaza la intocmirea formalitatilor necesare, inclusiv eliberarea certificatului de deces si informeaza Ambasada Romaniei. Pentru repatrierea corpului neinsufletit, familia persoanei decedate trebuie sa se apeleze la o firma specializata din Bulgaria sau din Romania. Firma in cauza se va ocupa de obtinerea tuturor avizelor necesare transportului. Ambasada dispune de evidente si coordonate de contact ale unor societati de pompe funebre care pot interveni in astfel de cazuri.

Telefoane utile pentru informatii privind traficul sau conduita in caz de accident:

serviciul de urgente - 112

politia - 166

salvarea - 160Limite de viteza

Limitele de viteza in Bulgaria sunt urmatoarele: Oras 50 km/h Drum Deschis 90 km/h Autostrada 120 km/h

Inchirieri auto - Cerinte

Pentru a inchiria o masina, trebuie sa ai cel putin 21 ani (varsta minima putand varia in functie de categoria masinii) si sa detii carnet de conducere de cel putin 1 an. Soferilor sub 25 de ani este posibil sa li se impuna o suprataxa pentru "sofer tanar". Limita permisa pentru conducere sub influenta alcoolului este de 50mg alcool in 100ml sange. Scaune speciale pentru copii sunt obligatorii cand varsta acestora este de pana la 2 ani. Copiii trebuie sa aiba 12 ani impliniti pentru a putea sta pe locul din fata.


Benzina

Statii de benzina se regasesc de-a lungul soselelor importante din Bulgaria la fiecare 10-15 mile. Majoritatea sunt deschise de la 6am la 10pm, iar unele statii din Sofia sunt deschise 24h.

Taxe de intrare pe autostrada

Nu exista autostrazi cu taxe in Bulgaria


Parcarea

Pe strazile cu sens unic, parcarea se face numai pe partea dreapta. Parcare in Zona Albastra sunt disponibile in multe zone reconstruite si se folosesc tichete in locul discurilor. In afara acestor zone, se poate parca pe marginea soselei.

Reglementari vamale

Regulamentul vamal bulgar contine reglementari similare cu cele ale tarilor membre ale Uniunii Europene. Este permisa introducerea, fara plata taxelor vamale, a bunurilor de folosinta personala, constatate de catre functionarul vamal ca nu sunt destinate unor scopuri comerciale.

Limitele cantitative pentru anumite produse sunt: 200 de tigari sau 100 de tigari de foi sau 50 trabucuri sau 250 grame tutun; 1 litru spirt; 2 litri de vin, 50 grame de parfum.

Conform legislatiei bulgare, la intrarea in Bulgaria se declara bunurile detinute, precum si sumele in leva sau valuta, insumand peste 10.000 leva.


Utilizarea cartilor de credit

In Bulgaria sunt acceptate toate tipurile de carti de credit. Ele pot fi folosite la majoritatea distribuitorilor de produse sau servicii unde sunt afisate insemnele cardurilor si pot fi utilizate la orice bancomat (ATM). Bancomatele elibereaza bancnote nationale.


Regimul medicamentelor

Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante. Turistii pot avea asupra lor medicamentele uzuale, pentru stricta necesitate personala.

Nume Republica Bulgaria
Capitala Sofia
Limba oficiala bulgara
Moneda leva
Suprafata 110.993 km2
Populatie 7.640.238
Extensie internet .bg
Prefix tara +359
Orase principale Plovdiv, Varna, Burgas, Ruse, Stara Zagora, Plevna, Bazargic, Sliven, Sumen
Fus orar UTC +2 / UTC +3

Transport international in tarile:

Echipa Logikair Cargo va ofera solutii de TRANSPORT RUTIER personalizate, adaptate nevoilor clientilor nostri, pe o piata in continua expansiune.

Bulgaria

Transport rutier Bulgaria

Transport International Bulgaria

Transport Marfa Bulgaria

Cargo Bulgaria

vamuire (import Bulgaria

export Bulgaria

tranzit) Bulgaria

depozitare Bulgaria

distributie Bulgaria

impachetare Bulgaria

asigurare suplimentara marfa Bulgaria

Rutier marfa Bulgaria

camioane cu remorca Bulgaria

camioane echipate ADR Bulgaria

semiremorca Bulgaria

camioane Jumbo Bulgaria

agabaritice Bulgaria

semiremorca pentru transportul de autoturisme Bulgaria

izoterme Bulgaria

dube termoking Bulgaria

semiremorci dube Bulgaria


  Transport marfa Plovdiv | Transport marfa Varna | Transport marfa Burgas | Transport marfa Ruse | Transport marfa Stara Zagora | Transport marfa Plevna | Transport marfa Bazargic | Transport marfa Sliven | Transport marfa Sumen |