Comanda rapid

Belgia

Transport rutier Belgia

Transport International Belgia

Transport Marfa Belgia

Cargo Belgia

vamuire (import Belgia

export Belgia

tranzit) Belgia

depozitare Belgia

distributie Belgia

impachetare Belgia

asigurare suplimentara marfa Belgia

Rutier marfa Belgia

camioane cu remorca Belgia

camioane echipate ADR Belgia

semiremorca Belgia

camioane Jumbo Belgia

agabaritice Belgia

semiremorca pentru transportul de autoturisme Belgia

izoterme Belgia

dube termoking Belgia

semiremorci dube Belgia

Logikair
SC LogikAir SRL
+40 213.107.174
0724004769
http://www.logikair.ro
Alege
Logikair Cargo
de restul ne ocupam noi

LOGIKAIR CARGO SRL - este o companie privata cu capital integral romanesc, specializata in asigurarea transportului international maritim, aerian si rutier de marfuri, precum si servicii conexe acestora precum operatiuni de vamuire (import, export, tranzit), depozitare, distributie, impachetare, asigurare suplimentara marfa, etc. Calitatea serviciilor, costurile minime, promptitudinea si profesionalismul echipei noastre va ofera solutia optima pentru marfurile Dvs.

Belgia

Detalii:Informatii Generale

Belgia este o tara compacta unde orice este la o distanta relativ scurta de parcurs cu masina. Viziteaza orasul medieval Bruge sau zgomotoasa capitala Bruxelles. Paris, Amsterdam, Luxembourg si Cologne se afla toate la o distanta usor de parcurs cu masina de oriunde te-ai afla in Belgia.

Conditii de intrare si regim de sedere
Conditiile de intrare in Belgia sunt cele prevazute de sistemul de reglementari care guverneaza admisia in spatiul Schengen (statele membre ale spatiului Schengen sunt urmatoarele: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Luxembourg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Islanda si Norvegia). Aceste conditii sunt urmatoarele:
- detinerea unui pasaport/carte de identitate valabile (valabilitatea pasaportului/cartii de identitate trebuie sa depaseasca cu cel putin trei luni data incheierii calatoriei);
- detinerea vizei valabile aplicata in pasaport, in cazul deplasarilor pentru care este necesara viza;
- absenta unei interdictii de intrare in spatiul Schengen (aceasta poate fi verificata de autoritatile de frontiera prin consultarea Sistemului Informatic Shengen).
Calatoriile cetatenilor romani in Belgia se supun legislatiei in vigoare privind procedura de inregistrare, respectiv L Arrete Royal du 8 octobre 1981 si Circulara din 30.04.2004 referitoare la sejurul si stabilirea cetatenilor din noile state membre ale UE in perioada tranzitorie, transmise la DGACo prin infograma nr. 189 din 30.01.2007, astfel:
- accesul pe teritoriul Regatului Belgian se face pe baza de carte de identitate sau pasaport valabil;
- in termen de 8 zile lucratoare din momentul intrarii in Belgia este obligatorie inregistrarea sosirii strainilor;
- inregistrarea se face prin prezentarea cartii de identitate nationala sau a pasaportului in curs de validitate la administratia comunala (primarie) pe raza careia se cazeaza;
- in urma prezentarii la administratia comunala calatorii primesc un document conform modelului standardizat de hotararea regala, valabil pe o perioada de maximum 3 luni incepand cu data intrarii pe teritoriul regatului.
- cetatenii romani pot ramane pe teritoriul belgian pentru o perioada de pana la maximum 90 de zile in 6 luni, urmand ca pentru sederi pe perioade mai lungi sa se obtina un drept de sedere din partea administratiei locale si viza de „tip D”. Procedurile difera in functie de motivul sederii: exercitarea unei activitati economice, studii, tratamente medicale, etc.
- incepand cu 1 ianuarie 2007, studentii si persoanele ce vor exercita activitati independente nu mai au nevoie de viza de lung sejur pentru a merge in Belgia.
- persoanele ce vor lucra ca angajati vor avea nevoie, in continuare, de permisul de lucru si viza „tip D”. Aceasta viza „tip D”, acestia o vor putea solicita fie primariei belgiene competente pentru domiciliul lor in Belgia, fie Ambasadei Belgiei la Bucuresti.
Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare si sedere prevazute de legislatia nationala recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile belgiene:
- Ministerul Afacerilor Externe al Belgiei (www.diplobel.fgov.be);
- Oficiul pentru straini (www.dofi.fgov.be/index_1024.htm);
- Ambasada Belgiei din Bucuresti (www.diplomatie.be/bucharest).
Pentru a preintampina eventuale dificultati se recomanda cetatenilor romani ca in primul semestru al anului in curs sa aiba asupra lor pasaportul, pe durata deplasarii in spatiul Uniunii Europene.

Amenintari teroriste
Belgia nu a suferit atacuri teroriste pe teritoriul national.
Dupa atentatele teroriste de la Madrid (11 martie 2004) si de la Londra (7 iulie 2005), autoritatile tuturor statelor europene, intre care si cele din Belgia, au instituit o stare de alerta preventiva, menita a semnala eventuala repetare a unor astfel de atentate.
Cetatenilor romani care calatoresc in Belgia li se recomanda sa urmareasca in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile belgiene si sa acceseze periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Siguranta si criminalitate
Belgia este o tara cu un nivel de criminalitate redusa. Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).
Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. In cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei. Pentru iesirile in orase, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).
In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a oficiului consular roman cel mai apropiat.
In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor belgiene, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:
- 101 - serviciul de urgente al politiei
- 112 - serviciul de urgente
- 100 - salvarea
Se recomanda, de asemenea, sesizarea oficiului consular roman, care poate acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege.

Sistemul medical
Asigurarea medicala este obligatorie in Belgia. Recomandam tuturor cetatenilor romani care calatoresc in Belgia sa incheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga durata a deplasarii.
In cazul in care sunt necesare servicii medicale, trebuie luata in primul rand legatura cu agentul sau partenerul belgian al societatii de asigurari care a incheiat polita. Acesta va indica unitatea sau unitatile medicale care pot furniza serviciile medicale pe baza politei de asigurare. Serviciile medicale sunt prestate in conformitate cu clauzele prevazute in polita de asigurare. Serviciile medicale suplimentare, neacoperite de polita de asigurare, vor fi achitate in mod individual de beneficiar.

Transportul public
Transportul public in Bruxelles este asigurat de regia autonoma STIB. Detalii privind reteaua de transport public, tarife si conditii de calatorie pot fi obtinute prin intermediul paginii web a regiei (www.stib.irisnet.be). Cartelele magnetice si abonamentele cumparate de la punctele de distributie sau de la conducator (numai autobuz si tramvai) sunt valabile pentru toate mijloacele de transport in comun (autobuz, tramvai, metrou).
Reteaua de transport feroviar in Belgia este asigurata de SNCB/NMBS. Pentru orar si alte informatii utile poate fi consultata pagina web a societateii (www.b-rail.be).
Inchirieri auto - Cerinte

Pentru a inchiria o masina, trebuie sa ai cel putin 23 ani (varsta minima putand varia in functie de categoria masinii) si sa detii carnet de conducere de cel putin 1 an. Soferilor sub 25 de ani este posibil sa li se impuna o suprataxa pentru "sofer tanar". Folosirea centurilor este obligatorie. Scaune speciale pentru copii sunt obligatorii cand varsta acestora este de pana la 3 ani si copii trebuie sa aiba cel putin 12 ani pentru a sta pe locul din fata.
Limite de viteza

Limitele de viteza in Belgia sunt urmatoarele: Oras 50 km/h Drum Deschis 90 km/h Autostrada 120 km/h
Reguli ale drumului

Se circula pe partea dreapta si tramvaiele au intotdeauna prioritate. Multe dintre drumurile belgiene au centuri speciale pentru biciclisti, foarte aglomerate, asa ca fiti foarte atenti.Conditii privind traficul auto
Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna. Functioneaza sistemul prioritatii de dreapta, in sensul ca vehiculele venind din partea dreapta beneficiaza de prioritate chiar si atunci cand acestea intra pe sensul principal de mers de pe o strada secundara. Autovehiculul care patrunde primul in sensul giratoriu are prioritate fata de toate celelalte autovehicole. Parcarea este permisa numai in locuri rezervate, contra cost. In Belgia, centura de siguranta este obligatorie. Limitele de viteza admise: in interiorul localitatilor - 50 km/ora; drumuri nationale - 90 km/ora; autostrazi- 120 km/ora.
Pe teritoriul Belgiei sunt interzise comercializarea, detinerea si folosirea detectoarelor de radar si a aparatelor antiradar. Aceste fapte reprezinta contraventie, pedepsindu-se cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de minim 30 zile, in functie de decizia procurorului, confiscarea aparatului si o amenda, stabilita tot de catre procuror, si care poate atinge 2 000 Euro.

Permisul de conducere
Permisul de conducere romanesc este valabil pe teritoriul belgian pentru primele 90 de zile de sedere. Cetatenii romani care locuiesc in Belgia mai mult de 90 de zile trebuie sa isi preschimbe permisele de conducere.

Informatii pentru cazurile de accident de circulatie
In caz de accident usor, completati, impreuna cu cealalta parte formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari, privind producerea accidentului. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si ale societatii de asigurare a acestuia. Daca in urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva care figureaza pe Cartea verde.
Fiecare polita de asigurare medicala emisa de o societate de asigurare autorizata din Romania are inscris pe ea un numar de telefon la care se raspunde in regim de permanenta.
Apelati numarul de telefon inscris pe polita si urmati toate indrumarile ce va sunt adresate.
Pastrati documentele de plata pana la inapoierea in tara pentru a le prezenta societatii de asigurare.
In cazul unui accident rezultat cu avarierea autoturismului sau cu vatamarea ori decesul unei persoane, este interzisa mutarea vehiculului pana la sosirea politiei la locul accidentului, care constata faptele si intocmeste un proces verbal. Acest document este esential pentru stabilirea vinovatiei si se impune obtinerea unei copii din partea persoanei vatamate, in special daca aceasta este turist strain.
In cazul producerii de accidente de circulatie care cauzeaza decesul unui cetatean roman, autoritatile locale procedeaza la intocmirea formalitatilor necesare, inclusiv eliberarea certificatului de deces si informeaza Ambasada Romaniei. Pentru repatrierea corpului neinsufletit, familia persoanei decedate trebuie sa se apeleze la o firma specializata din Belgia sau din Romania. Firma in cauza se va ocupa de obtinerea tuturor avizelor necesare transportului. Ambasada dispune de evidente si coordonatele de contact ale unor societati de pompe funebre care pot interveni in astfel de cazuri.
Telefoane utile pentru informatii privind traficul sau conduita in caz de accident:
- serviciul de urgente - 112
- politia - 101
- serviciul de informare cu privire la conditiile de trafic - (02) 642-6666

Reglementari vamale

Regulamentul vamal belgian contine reglementari similare cu ale celorlalte tari membre ale Uniunii Europene. Limitele cantitative pentru anumite produse sunt: 200 bucati tigari; 1 litru bauturi alcoolice; 50 g parfumuri.
Benzina

Majoritatea benzinariilor sunt deschise de la 8am la 8pm si multe statii de pe autostrazile de mare viteza sunt deschise 24h.
Taxe de intrare pe autostrada

Nu exista autostrazi cu taxe in Belgia. Totusi, Tunelul Liefenhoeks, din Antwerp, solicita o taxa.
Parcarea

Majoritatea oraselor au aparate pentru parcare de-a lungul strazilor. In unele orase exista "zona albastra" de parcare. Va trebui sa obtii un ceas de carton de la o statie de benzina, politie sau chiosc de tigari. Parcarea in aceste zone este de obicei permisa pentru 3h.
Utilizarea cartilor de credit
In Belgia sunt acceptate toate tipurile de carti de credit europene si nord-americane, iar utilizarea acestora este foarte frecventa.

Regimul medicamentelor
Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante. Turistii pot avea asupra lor medicamentele uzuale, pentru stricta necesitate personala.

Regimul animalelor de companie
Incepand cu data de 1 octombrie 2004, animalele care sunt introduse pe teritoriul unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa satisfaca noi conditii sanitare:
- identificarea (tatuaj sau microcip implantat sub piele)
- carnetul de sanatate veterinar
- vaccinul antirabic in curs de valabilitate
- titrajul seric de anticorpi antirabici (examen de laborator efectuat pe o mostra de sange care permite sa se testeze eficacitatea vaccinului antirabic); acesta trebuie facut la minimum trei luni dupa vaccin si cu trei luni inaintea exportului animalului

Va recomandam sa consultati un medic veterinar inainte de a efectua o deplasare cu animale de companie intr-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Capitala Bruxelles
Limba oficiala Olandeza, Franceza, germana
Moneda Euro - EUR
Suprafata 30.528 km2
Populatie 10.827.519 locuitori
Extensie internet .be , .en
Prefix tara +32
Nume Regatul Belgiei
Orase principale Anderlecht, Bastogne, Antwerp, Bruges, Leuven, Andenne, Beaumont, Waterloo, Charleroi
Fus orar UTC +1 / UTC +2

Transport international in tarile:

Echipa Logikair Cargo va ofera solutii de TRANSPORT RUTIER personalizate, adaptate nevoilor clientilor nostri, pe o piata in continua expansiune.

Belgia

Transport rutier Belgia

Transport International Belgia

Transport Marfa Belgia

Cargo Belgia

vamuire (import Belgia

export Belgia

tranzit) Belgia

depozitare Belgia

distributie Belgia

impachetare Belgia

asigurare suplimentara marfa Belgia

Rutier marfa Belgia

camioane cu remorca Belgia

camioane echipate ADR Belgia

semiremorca Belgia

camioane Jumbo Belgia

agabaritice Belgia

semiremorca pentru transportul de autoturisme Belgia

izoterme Belgia

dube termoking Belgia

semiremorci dube Belgia


  Transport marfa Anderlecht | Transport marfa Bastogne | Transport marfa Antwerp | Transport marfa Bruges | Transport marfa Leuven | Transport marfa Andenne | Transport marfa Beaumont | Transport marfa Waterloo | Transport marfa Charleroi |