Comanda rapid

Austria

Transport rutier Austria

Transport International Austria

Transport Marfa Austria

Cargo Austria

vamuire (import Austria

export Austria

tranzit) Austria

depozitare Austria

distributie Austria

impachetare Austria

asigurare suplimentara marfa Austria

Rutier marfa Austria

camioane cu remorca Austria

camioane echipate ADR Austria

semiremorca Austria

camioane Jumbo Austria

agabaritice Austria

semiremorca pentru transportul de autoturisme Austria

izoterme Austria

dube termoking Austria

semiremorci dube Austria

Logikair
SC LogikAir SRL
+40 213.107.174
0724004769
http://www.logikair.ro
Alege
Logikair Cargo
de restul ne ocupam noi

LOGIKAIR CARGO SRL - este o companie privata cu capital integral romanesc, specializata in asigurarea transportului international maritim, aerian si rutier de marfuri, precum si servicii conexe acestora precum operatiuni de vamuire (import, export, tranzit), depozitare, distributie, impachetare, asigurare suplimentara marfa, etc. Calitatea serviciilor, costurile minime, promptitudinea si profesionalismul echipei noastre va ofera solutia optima pentru marfurile Dvs.

Austria

Detalii:Conditii de intrare

Conditiile de intrare in Austria sunt cele prevazute de sistemul de reglementari care guverneaza admisia in spatiul Schengen (statele membre ale spatiului Schengen sunt urmatoarele: Austria, Belgia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Luxembourg, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Islanda si Norvegia). Aceste conditii sunt urmatoarele:
- detinerea unui pasaport/carte de identitate valabile (valabilitatea pasaportului/cartii de identitate trebuie sa depaseasca cu cel putin trei luni data incheierii calatoriei);
- detinerea vizei valabile aplicata in pasaport, in cazul deplasarilor pentru care este necesara viza;

- absenta unei interdictii de intrare in spatiul Schengen (aceasta poate fi verificata de autoritatile de frontiera prin consultarea Sistemului Informatic Shengen).

Cetatenii romani pot intra pe teritoriul Austriei in baza cartii de identitate sau a pasaportului valabil care atesta nationalitatea si pot rezida pe teritoriul acestui stat pentru o perioada de pana la 3 luni fara nici o conditionare sau formalitati, alta decat cea de a detine o carte de identitate/pasaport valabile.

Pentru verificarea conditiilor particulare de intrare si sedere prevazute de legislatia nationala recomandam consultarea informatiilor oficiale furnizate de autoritatile austriece:

- Ministerul Afacerilor Externe al Austriei (www.bmaa.gv.at)

- Ambasada Austriei din Bucuresti (Telefon: 021-210-0271)

Pentru a preintampina eventuale dificultati se recomanda cetatenilor romani ca in primul semestru al anului in curs sa aiba asupra lor pasaportul, pe durata deplasarii in spatiul Uniunii Europene.

Amenintari teroriste
Austria nu a suferit atacuri teroriste directe pe teritoriul national.
Dupa atentatele teroriste de la Madrid (11 martie 2004) si de la Londra (7 iulie 2005), autoritatile tuturor statelor europene, intre care si cele din Austria, au instituit o stare de alerta preventiva, menita a semnala eventuala repetare a unor astfel de atentate.

Cetatenilor romani care calatoresc in Austria li se recomanda sa urmareasca in permanenta anunturile si recomandarile facute de autoritatile austriece si sa acceseze periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe.

Siguranta si criminalitate

Austria este o tara cu un nivel de criminalitate scazut. Infractiuni minore de tipul furtului din buzunare, inselaciunilor sau furtului din masini pot aparea in zone aglomerate (gari, statii, parcari, centre comerciale, benzinarii sau zone de servicii pe autostrazi).

Este recomandabil ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie si banii sau cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini. Masinile trebuie incuiate si asigurate cu sisteme de alarma. In cazul calatoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat sa se pastreze atentia asupra bagajelor pe intreaga durata a calatoriei. Pentru iesirile in orase, in special in zonele aglomerate, este recomandabil ca documentele personale sa fie lasate la hotel si sa se pastreze numai o copie a actelor de identitate (pasaport, permis de sedere).

Cetatenii romani care calatoresc in Austria pentru schi sunt sfatuiti sa isi ia masurile de precautie necesare pentru evitarea accidentelor, in special a celor produse de avalanse. Informatii despre starea partiilor si sezonul avalanselor pot fi obtinute accesand pagina web: www.avalanches.org.

In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei sau a bunurilor, se recomanda contactarea celui mai apropiat birou al politiei. In cazul pierderii pasaportului romanesc, se recomanda sesizarea atat a biroului local de politie, cat si a oficiului consular roman cel mai apropiat (Sectia Consulara a Ambasadei Romaniei din Viena).

In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor austriece, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta:

- 122 – serviciul de urgente pompieri

- 133 - serviciul de urgente politie

- 144 - serviciul de urgente salvare

Se recomanda, de asemenea, sesizarea oficiului consular roman, care poate acorda asistenta consulara in conditiile prevazute de lege.

Sistemul medicalAsigurarea medicala este obligatorie in Austria. Recomandam tuturor cetatenilor romani care calatoresc in Austria sa incheie polite de asigurare medicala si de calatorie, pentru intreaga durata a deplasarii.In cazul in care sunt necesare servicii medicale, trebuie luata in primul rand legatura cu agentul sau partenerul austriac al societatii de asigurari care a incheiat polita. Acesta va indica unitatea sau unitatile medicale care pot furniza serviciile medicale pe baza politei de asigurare. Serviciile medicale sunt prestate in conformitate cu clauzele prevazute in polita de asigurare. Serviciile medicale suplimentare, neacoperite de polita de asigurare, vor fi achitate in mod individual de beneficiar.

Informatii Generale
Privelisti ce-ti taie rasuflarea se intalnesc la tot pasul calatorind pe autostrazile Austriei. Poti sa conduci prin Alpi, sa faci o croaziera de-a lungul Dunarii si sa vizitezi castele stravechi ale acestei tari centrale.

Cerinte
Pentru a inchiria o masina, trebuie sa ai cel putin 19 ani (varsta minima putand varia in functie de categoria masinii) si sa detii carnet de conducere de cel putin 1 an. Pentru inchirierea unei masini in Austria este solicitat un Carnet de Conducere International. Soferilor sub 25 de ani este posibil sa li se impuna o suprataxa pentru "sofer tanar". Folosirea centurilor este obligatorie iar pentru copii sub 12 ani este solicitata utilizarea unui echipament de retinere/fixare corespunzator.

Limite de viteza
Limitele de viteza in Austria sunt urmatoarele: Oras 50 km/h Drum Deschis 100 km/h Autostrada 130 km/h
Reguli ale drumului

Se circula pe partea dreapta, iar cand farurile unei masini licare, inseamna ca cineva intentioneaza sa treaca. Tramvaiele ce trec pe partea stanga au prioritate.

Starea generala a drumurilor si infrastructurii este foarte buna. Accesul pe autostrazi se face in baza unor vignete (Autobahn Vignette), care se procura contra cost de la punctele de trecere a frontierei, de la benzinarii sau de la magazinele de difuzare a presei. Vigneta se lipeste in mod obligatoriu pe parbrizul masinii. Nerespectarea acestei obligatii atrage o amenda de 120 euro. In Austria centura de siguranta este obligatorie. Functioneaza sistemul prioritatii de dreapta.
Folosirea aparatelor antiradar este interzisa in Austria, cu exceptia acelor cazuri in care se solicita si obtine aprobare in acest sens de la Autoritatea de Telecomunicatii din cadrul Ministerului federal al transporturilor, Inovatiilor si Tehnologiei.
NOTA: Conform Legii federale a telecomunicatiilor, aparatele de radar si antiradar intra in categoria aparatelor de telecomunicatii.
Folosirea acestor dispozitive de detectare a aparatelor radar constituie contraventie, iar sanctiunea prevazuta consta in amenda (max. 4 000 Euro) si confiscarea aparatului. De asemenea, exista posibilitatea retinerii temporare a autoturismului.

Permisul de conducere

Permisul de conducere romanesc este valabil in Austria o perioada de 90 de zile de la data intrarii pe teritoriul Austriei. Cetatenii romani care isi stabilesc domiciliul in Austria pot sa solicite preschimbarea permisului romanesc si obtinerea unui permis austriac.

Informatii pentru cazurile de accident de circulatie

In caz de accident usor, completati, impreuna cu cealalta parte formularul tip pus la dispozitie de societatile locale de asigurari, privind producerea accidentului. Notati elementele de identificare ale celuilalt autovehicul implicat in accident si ale societatii de asigurare a acestuia. Daca in urma accidentului sunt raniti, chemati politia locala, dupa ce ati acordat primul ajutor. Adresati-va pentru sprijin partenerului societatii romane de asigurari din tara respectiva care figureaza pe Cartea verde.
Fiecare polita de asigurare medicala emisa de o societate de asigurare autorizata din Romania are inscris pe ea un numar de telefon la care se raspunde in regim de permanenta.
Apelati numarul de telefon inscris pe polita si urmati toate indrumarile ce va sunt adresate.
Pastrati documentele de plata pana la inapoierea in tara pentru a le prezenta societatii de asigurare.
In cazul producerii de accidente de circulatie care cauzeaza decesul unui cetatean roman, autoritatile locale procedeaza la intocmirea formalitatilor necesare, inclusiv eliberarea certificatului de deces si informeaza Ambasada Romaniei. Pentru repatrierea corpului neinsufletit, familia persoanei decedate trebuie sa se apeleze la o firma specializata din Austria sau din Romania. Firma in cauza se va ocupa de obtinerea tuturor avizelor necesare transportului. Ambasada sau consulatul general dispun de evidente si coordonatele de contact ale unor societati de pompe funebre care pot interveni in astfel de cazuri.
Telefoane utile pentru informatii privind traficul sau conduita in caz de accident:
- 133 - serviciul de urgente politie
- 144 - serviciul de urgente salvare
- 120 - serviciul de urgente trafic
Benzina
Benzinariile sunt deschise de la 8am la 8pm, iar cateva statii in marile orase sunt deschise 24h.
Taxe de intrare pe autostrada

Pentru a conduce pe o autostrada cu plata din Austria este obligatorie detinerea unui tichet special. Companiile de inchiriere masini din Austria ofera acest tichet pentru 0,65 USD/zi. La intrarea in Austria dintr-o alta tara, tichetul se poate cumpara la granita si se plateste aproximativ 6USD/saptamana.
Parcarea

In orase, ariile de parcare sunt asa numitele "zone albastre", fiind marcate cu linii albastre pe drum. Pentru parcarea in aceste zone este necesara utilizarea unui ceas de carton, aratand ora la care ai parcat in zona respectiva. Parcarea in aceste zone este limitata la 3h. Ceasurile se pot obtine gratis de la statiile de benzina si politie.
Reglementari vamale

Regulamentul vamal austriac contine reglementari similare cu ale celorlalte tari membre ale Uniunii Europene. Limitele cantitative pentru anumite produse sunt: tigari: 200 bucati; 1 litru bauturi alcoolice; parfumuri 50 g.


Utilizarea cartilor de credit
In Austria sunt acceptate toate tipurile de carti de credit europene si nord-americane, iar utilizarea acestora este foarte frecventa.


Regimul medicamentelor
Sunt excluse atat la intrare cat si la iesire drogurile de orice tip si substantele dopante. Turistii pot avea asupra lor medicamentele uzuale, pentru stricta necesitate personala.


Regimul animalelor de companie
Incepand cu data de 1 octombrie 2004, animalele care sunt introduse pe teritoriul unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa satisfaca noi conditii sanitare:

- identificarea (tatuaj sau microcip implantat sub piele)
- carnetul de sanatate veterinar
- vaccinul antirabic in curs de valabilitate
- titrajul seric de anticorpi antirabici (examen de laborator efectuat pe o mostra de sange care permite sa se testeze eficacitatea vaccinului antirabic); acesta trebuie facut la minimum trei luni dupa vaccin si cu trei luni inaintea exportului animalului

Va recomandam sa consultati un medic veterinar inainte de a efectua o deplasare cu animale de companie intr-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene.

Nume Republica Austria
Capitala Viena
Limba oficiala germana
Moneda euro
Suprafata 83.872 km2
Populatie 8.316.487
Extensie internet .at
Prefix tara +43
Orase principale Eisenstadt, St. Pölten, Linz, Salzburg, Graz, Innsbruck, Bregenz
Fus orar UTC +1

Transport international in tarile:

Echipa Logikair Cargo va ofera solutii de TRANSPORT RUTIER personalizate, adaptate nevoilor clientilor nostri, pe o piata in continua expansiune.

Austria

Transport rutier Austria

Transport International Austria

Transport Marfa Austria

Cargo Austria

vamuire (import Austria

export Austria

tranzit) Austria

depozitare Austria

distributie Austria

impachetare Austria

asigurare suplimentara marfa Austria

Rutier marfa Austria

camioane cu remorca Austria

camioane echipate ADR Austria

semiremorca Austria

camioane Jumbo Austria

agabaritice Austria

semiremorca pentru transportul de autoturisme Austria

izoterme Austria

dube termoking Austria

semiremorci dube Austria


  Transport marfa Eisenstadt | Transport marfa St. Pölten | Transport marfa Linz | Transport marfa Salzburg | Transport marfa Graz | Transport marfa Innsbruck | Transport marfa Bregenz |